anderslif.se

 

 

 

 

Här är fyra böcker som jag skrivit de senaste åren. Överst min två senaste:

  • Frihet, jämlikhet och en kopp kaffe i Folkets hus (2005). Om 100 år med de västmanländska socialdemokraterna. Historia, affärer, avslöjanden. Läs vad Lena Hjelm-Wallén tycker om tre statsministrar. Pris: 250 kr + frakt och porto (50 kr).
  • 1917. En berättelse om Sigfrid Edström, Asea, Västerås och revolutionen (2004). "Lokalhistoria när den är som bäst", enligt tidskriften Arbetarhistoria. Pris 150 kr + frakt och porto.

De två andra böckerna handlar om bandy.

  • Om bandy vore livet. Berättelser om en sport (2001). Pris: 150 kr + frakt och porto.
  • Jonas Claesson. Om bandy, livet och om att komma till skott. En biografi. Pris 150 kr + moms och frakt.

Böckerna kan beställas via e-post anders.lif@telia.com

Historikern Torgny Nevéus recenserade 1917 i september 2005 och avslutade så här:

"Avsnittet om Sigfrid Edström och oktoberrevolutionen är Anders Lifs glansnummer som dramaförfattare - om jag får uttrycka mig så. Han har byggt på brev, anteckningar, kvitton och mycket annat i Edströms efterlämnade handlingar på Riksarkivet. Huvudskildringen är säkert historiskt korrekt. Men dialoger mellan de agerande har han, vilket han ordentligt erkänner, 'dramatiserat och konstruerat'. I boken nämns en Petersburg/Leningrad-iakttagare, nämligen Jan Olof Olsson, Jolo. Denne historieskrivande journalist är närmast oförliknelig i sitt slag, men Anders Lif har nått långt i hans efterföljd."

Mejla mig så skickar jag en bok: anders.lif@telia.com

Här är några kapitel ur böckerna.

Startsidan

Textarkiv
Utbildningar
Föredrag
Böcker
Kontakt